EuroPartners

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  LigaPartner

 

          Twitter // @hbkogedk

Aktuel status om Køge Idrætspark

Interview med HB Køges bestyrelsesformand Søren Storgaard.

Bestyrelsesformand i HB Køge A/S Søren Storgaard.

 

Der er mange ender, der skal samles

Et nyt stadion er et meget stort projekt. Der er store perspektiver for Køge Kommune, det viser tro på fremtiden, men det er også et krævende - og dyrt – byggeprojekt, der kræver tæt og tillidsfuldt samarbejde mellem partnerne.

 

Vi har fanget Søren Storgaard, bestyrelsesformand i HB Køge, til en hurtig snak om hvordan det går.

Forårssæsonen starter i marts 2019. Hvordan står det egentligt til med projektet?
- Jeg tror de fleste mennesker i Køge og omegn har opdaget det store byggeri. Det er et meget stort projekt, som vi glæder os meget til. Vi kan spille fodbold på det nye stadion allerede fra marts, så på den front er jeg meget positiv.

Hvor mange af faciliteterne kommer til at være på plads i marts?
- Det positive er, at vi kan spille fodbold. Men der er nogle store hængepartier, som vi aktuelt er meget optaget af og drøfter intenst med kommunen. Det er f.eks. omklædningsrum, som mange jo ville forvente at være på plads. Men det er ikke afklaret. Og for os er det jo helt afgørende, at vi har en såkaldt VIP Lounge, hvor vi kan huse vores partnere og sponsorer. Nogle vil måske tænke: Er det virkeligt vigtigt? Og ja, det er faktisk afgørende vigtigt, fordi det er vores partnere og sponsorer, der i meget høj grad finansierer, at vi kan have topfodbold i Køge Kommune. Så vi skal selvfølgelig have faciliteter, der matcher det niveau vi gerne vil være på.

 

På den nye tribune i Køge Idrætspark bliver der plads til 1026 siddepladser.


Hvorfor er der ikke styr på det?
- Der skal nu nok kommer styr på det. Vi er bare lidt utålmodige, fordi på mange måder er byggeri ligesom et spil domino. Når først bestemte brikker falder på plads, så er der mange ting, der falder plads. Lige nu er vi meget afhængige af nogle bestemte brikker. Der er mange partnere i et så stort projekt. Men den allervigtigste part er kommunen. Det er kommunen, der ejer Køge Idrætspark. Vi er jo på mange måder blot en lejer, der er afhængig af en bygherre. Vi er også en bruger, der ved hvad der kræves af elitefodbold. Men det er jo udlejer, der bestemmer rigtigt mange forhold. Så Køge Kommune tager jo de afgørende beslutninger. Sådan skal det selvfølgelig være – og der er lige præcis derfor, at vi er meget på dupperne for tiden, fordi vi har vores fodboldmæssige deadlines lige på den anden side af jul.

Hvad er de kritiske punkter?
- Vi har meget travlt med at få forudsætningerne på plads for at vi kan blive aktive over for mulige investorer. Det kræver at vi er enige med kommunen om husleje-forpligtelsen, vilkårene for et byggeri og så videre. Og der er vi ikke på plads endnu. Vi har ikke lang tid, men jeg er da fortrøstningsfuld. Der er mange ting i gang i Køge, og jeg kan da godt forstå, at pengene ikke rækker til det hele på samme tid. Men Køge Idrætspark er jo et byggeri, der for alvor sætter fokus på bredden og Køge Kommune som helhed. Så jeg tror da at vi får enderne til at mødes hurtigt. For Køge Kommunes skyld, for idrætsområdets skyld og selvfølgelig, så vi fortsat kan drømme om de bedste forudsætninger for elitefodbold – og da gerne i Superligaen

Hvad skal borgerne i Køge Kommune forvente af det ny stadion?
- Alt tegner til et topprofessionelt og moderne stadion. Vi ved, at vi skal igennem en række etaper, før vi ser det færdige stadion. Men allerede til foråret vil vi opleve et dejligt højt niveau for sportsudøvelse, der passer til Køge Kommunes placering som et dynamisk centrum på Sjælland, der er meget ambitiøst. Køge Idrætspark bliver et tydeligt og meget praktisk symbol på det. Det er jeg stolt af at få lov til at kæmpe for.

 

Bestyrelsen i HB Køge A/S.

 Skrevet af HBKoge.dk den 6. december 2018