EuroPartners

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  LigaPartner

 

          Twitter // @hbkogedk

HB Køge går nye veje med ny målmandstræner

Heidi Johansen bliver den første kvindelige træner på et professionelt herrehold.

Foto: Fodboldbilleder.dk

 

Heidi Johansen har sagt ’ja’ til et job, der normalt ikke bliver varetaget af en kvinde. Hun er faktisk den første kvinde nogensinde til at få det job. Hun skal nemlig være målmandstræner for HB Køges NordicBet Liga-mandskab.

 

Det lyder måske ikke så vildt, at HB Køge får ny målmandstræner, men Heidi Johansen er i den grad en foregangskvinde. Hun bliver nemlig den første kvindelige målmandstræner nogensinde på et professionelt herrehold.

 

- Jeg er glad, stolt og beæret. Det er en kæmpe mulighed, som jeg var nødt til at sige ’ja’ til. Og så synes jeg, at det er enormt fedt, at HB Køge tør gå forrest og ansætte en kvinde. Det er jeg naturligvis virkelig glad for, at de har gjort, siger Heidi Johansen, der officielt starter i jobbet efter årsskiftet.

 

Kvinde i en mandeverden

Heidi Johansen har selv spillet hele 80 A-landskampe for Danmark, og er målmandstræner for Kvindelandsholdet - hvilket hun kommer til at fortsætte med at være - så det er ikke nyt for hende at træne keepere. Det er dog nyt for hende at træne mænd, men det er hun nu ikke så bekymret for.

 

- Det skal nok gå fint. Det eneste er måske lige, at jeg ikke kan gå lige så frit ind og ud af omklædningsrummet, men mon ikke, jeg klarer det. Der er jo trods alt mange mænd, der har trænet kvinder, som har måttet tage de samme hensyn, lyder det fra den tidligere landsholdskeeper.

 

Heidi Johansen får ikke kun ansvaret for klubbens målmænd på divisionsholdet. Hun skal også være overordnet ansvarlig for målmandstræningen på klubbens ungdoms-elitehold, hvor hun skal arbejde sammen med Morten Madsen og Svend Knudsen.

 Skrevet af HBKoge.dk den 30. november 2018