EuroPartners

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  LigaPartner

 

          Twitter // @hbkogedk

Ricki Olsen vil tilbage på sporet mod Thisted

"Vi mangler en succesoplevelse og den skal vi have mod Thisted".

 

HB Køge har været igennem en resultatmæssig skidt oktober måned. I spillertruppen er der dog stadig masser af optimisme og tro på egne evner, selvom man også erkender, at man har været ramt på selvtilliden efter en ellers imponerende sæsonstart.

 

- Resultatmæssigt har det bare ikke være godt nok i de sidste kampe. De marginaler vi havde på vores side i starten af sæsonen har vi imod os lige nu. Vi mangler også nok lidt selvtillid efter den her periode med nederlag. I den sidste kamp mod Næstved skaber vi de chancer, vi skal, men vi laver bare ikke målet, eller målene og de scorer så på deres eneste rigtige chance i kampen. Så man kan sige, det er vores egen skyld, at vi ikke får puttet bolden i kassen når vi har chancen, som vi var gode til i starten af sæsonen. Vi mangler en succesoplevelse igen, og der er ikke andet for at blive ved at arbejde hårdt på at gøre de rigtige ting, siger HB Køges højreback Ricki Olsen, der kom til klubben fra FC Helsingør før denne sæson.

 

"Vores forberedelser er som de skal være"

Hvad årsagen til de svigtende resultater i oktober måned skyldes, er svært at forklare.

 

- Vi kan ikke sætte en finger på forberedelserne op til kampene. Vi træner godt, vi taler taktik, vi er mega forberedte på modstandernes styrker og svagheder, vi ser video osv. Det er ikke noget der skal laves om på der. Vi har et godt hold og en en god trup, og vi er gode nok til at være med i toppen. Det skal vi være. Der er ikke andet at gøre end at forsætte vores spil. Der skal selvfølgelig forbedres nogle ting hele tiden, men i det store hele skal vi forsætte vores spil og den måde vi gør tingene på. Det er på ingen måde sådan at vi er i panik og vil lave ting om. Der er vi slet ikke. Hvis vi bliver ved og spiller på den måde vi har gjort i de fleste kampe i denne sæson, så vinder vi også snart igen. Det gælder hele tiden og at være dygtige nok til at opsøge heldet og de små marginaler, og så skal vi jo være lidt mere skarpe i begge felter.

 

"Min far en stor hjælp"

Ricki Olsen er søn af den tidligere danske landsholdskaptajn Lars Olsen, der i 1992 vandt Europamesterskabet med det danske landshold. Og Lars Olsen har været en stor hjælp for Ricki Olsen i hans karriere.

 

- Det har altid været dejligt at have en far, der har prøvet så meget selv, og på et højt niveau. Han har været god til ikke at blande sig for meget i mine ting og har jo også altid haft travlt i sine egne klubber og nu som landstræner for Færøerne, men han følger mig så meget som han nu har mulighed for, og han også set mig flere gange live i denne sæson på Capelli Sport Stadion. Jeg føler ikke der har været noget pres eller forventninger om at jeg skulle nå de ting han nåede som fodboldspiller. Det har altid været dejligt at have ham til at give input, og jeg har da også tanker om at jeg som min far vil arbejde inden for fodboldverdenen på den ene eller anden måde, når min egen fodboldkarriere på et tidspunkt slutter.

 

Giver meget bedre træninger om formiddagen

Ricki Olsen tørnede som ungdomsspiller ud for Brøndby, og skiftede siden til Randers FC i Superligaen. Siden har klubber som Næstved, Holbæk og i de seneste fire år FC Helsingør, haft glæde af Ricki Olsens kvaliteter. I FC Helsingør var han med til at spille klubben fra 2. division og til Superligaen på få år. Før indeværende sæson skiftede Ricki Olsen dog fra FC Helsingør til HB Køge. Og det har han ikke fortrudt.

 

- Jeg var ikke helt tilfreds med min sidste tid i Helsingør, hvor jeg ikke fik så meget spilletid, og jeg er rigtig glad for at jeg er landet i et sted som HB Køge, som har lidt af de samme dyder som i Helsingør med godt sammenhold. Den store forskel på klubberne er at man i HB Køge træner om formiddagen, mens man i Helsingør trænede om eftermiddagen. Man har bare meget mere energi og lyst til at træne om formiddagen, og for mit eget vedkommende giver det meget mere at træne på det tidspunkt, og jeg er ikke i tvivl om at det har betydet meget mere kvalitet at der trænes på det tidspunkt.

 

Har lært meget i HB Køge

Ricki Olsen huserede som ung som kantspiller og på midtbanen. De seneste år er der sket en omskoling, der gør at Ricki Olsen i HB Køge indtager positionen som højre back.

 

- Jeg har kun spillet som back i de sidste 2-3 år efter jeg i mange år har været kantspiller, og jeg har udviklet og lært rigtig meget i min korte tid i HB Køge. Jeg kender selvfølgelig mine styrke og svagheder, men trænerteamet har virkelig lært mig meget på det defensive område i forhold til positionering og placering på banen. Det har været med til at udvikle mit spil til det bedre. Generelt har jeg været tilfreds med min egen indsats for klubben i den første del af sæsonen. Jeg er startet inde i alle kampe og jeg føler, jeg har fundet min plads på holdet. Nu handler det om at få en en sejr igen, så vi kan få brudt den dårlige resultat mæssige stime.

 

Både Thisted og HB Køge sulter efter en sejr

Hverken HB Køge eller søndagens modstand fra Thisted er inde i den bedste form mål på resultater.

 

- Det er klart at begge hold arbejder hårdt på at komme tilbage på vindersporet. Vi spillede måske vores bedste kamp i sæsonen da vi mødte Thisted i den første kamp, hvor vi vandt 3-1 og spillede Thisted ud i banen. Det bliver nok ikke lige så let på søndag. Thisted har som os også lidt problemer med at vinde kampe for tiden. Thisted er et hold der står lidt tilbage på banen og lever lidt på omstillinger, og vi skal som da vi mødte dem sidst, holde fast i bolden og spille hurtigt, og så skal vi tro på tingene, for vi ved jo at vi kan, slutter Ricki Olsen.

 

NordicBet LIGAEN

HB Køge - Thisted FC

Søndag den 4. november kl. 13.45

Capelli Sport Stadion

 

Hammershus Bageri er kamppartner og inviterer alle til gratis fodbold på Capelli Sport Stadion søndag den 4. november.

 Skrevet af HBKoge.dk den 2. november 2018