EuroPartners

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  LigaPartner

 

          Twitter // @hbkogedk

Jakob Johansson: "Mit job er at lave mål"

HB Køge har kvaliteterne til at blive i toppen af NirdicBet LIGAEN.

 

20-årige Jakob Johansson er opvokset i Avedøre og spillede ungdomsfodbold i Hvidovre inden han som U17-spiller blev hentet til FC Nordsjælland. Her havde offensivspilleren stor succes og blev topscorer i både U17- og U19 Ligaen, ligesom succesen også betød, at der kom en del ungdomslandskampe på den hurtige angribers CV.

 

I FC Nordsjælland tilspillede Jakob Johansson sig en en treårig seniorkontrakt, men efter en halvsæson med reservekampe og blot et par enkelte Superligakampe, blev offensivspilleren i januar måned udlejet til Randers FC. Det blev et ophold, der startede godt med kampe i Superligaen, men som sluttede med nogle småskader.

 

Efter et halvt års leje i Randers FC vendte Jakob Johansson tilbage til FC Nordsjælland, hvorfra HB Køge før transfervinduets lukning hentede ham på en lejeaftale.

 

Morten Karlsen gjorde udfaldet

- Da det stod klart at jeg skulle udlejes igen, var der et par klubber i spil udover HB Køge - også i udlandet. Men mit valg faldt på HB Køge, der i Morten Karlsen har en træner, som jeg selv tidligere har haft som træner i et par år på FC Nordsjælland U19-hold. Jeg ved, hvad han står for og han ved, hvad jeg står for både på og uden for banen, fortæller Jakob Johansson om de tanker han gjorde sig inden skiftet til HB Køge, hvor han er startet på banen i sine første syv kampe for klubben.

 

Og netop spilletiden var vigtig for Jakob Johansson.

 

- Det var vigtigt for mig, at jeg kunne komme til en klub, hvor der var mulighed for fast spilletid, og på den position hvor jeg er bedst, nemlig som angriber. Da jeg hørte om interessen fra HB Køge, så jeg de første par turneringskampe på hjemmebane som tilskuer, og her kunne jeg se, at der var gode spillere på holdet og at der blev spillet en form for fodbold, der passer mig med spil langs jorden.

 

Om Morten Karlsen som træner fortæller Jakob Johansson:

 

- Morten Karlsen har store forventninger til sine spillere og vil have det bedste ud af hver enkelt. Han er en hård hund på træningsbanen og vi har meget træning med bold, og så er han er ærlig om tingene og siger tingene som de er, uden at pakke noget ind på både godt og ondt. Det kan jeg godt lide ved ham.

 

 

Fornuftig start i HB Køge

Jakob Johansson debuterede for HB Køge i pokalkampen mod Humlebæk, hvor han scorede en enkelt gang. Siden har han scoret yderligere fire gange i HB Køge-trøjen, og han mener da også selv, at han har fået en fornuftig start på tiden i sin nye klub.

 

- Jeg har lavet fem mål i mine første syv kampe for HB Køge. Det er altid dejligt at få en god start, og det er nu en gang mit job at hjælpe holdet til succes ved blandt andet at lave mål. Det skal en angriber og det er derfor jeg er blevet hentet til klubben. Jeg er selvfølgelig stadig lidt ny i truppen endnu, men jeg er faldet 100 % til i omklædningsrummet. Det har været meget let med nogle gode typer. På banen mangler jeg nok lige de sidste 10 % for at jeg føler mig helt integreret og ved hvordan mine medspillere tænker og spiller sammen.

 

Spændende at skulle møde FC Nordsjælland

Tre af Jakob Johanssons første fem mål i HB Køge-trøjen er sat ind i Sydbank Pokalens 1. og 2. runde med scoringer mod både Humlebæk og B.93. Og forhåbentligt fortsætter målscoringen også i 3. runde af Sydbank Pokalen, hvor Jakob Johansson og HB Køge skal møde klubben, der ejer Johansson, FC Nordsjælland.

 

- Det er da sjovt og spændende, at skulle møde den klub, som HB Køge har lejet mig i, og jeg ser frem til at skulle møde mange af mine tidligere holdkammerater. Selvfølgelig er FC Nordsjælland et rigtig stærkt hold, men det er vi også, og det er da langt fra umuligt, at vi kan drille dem i pokalkampen.

 

Godt makkerskab på toppen

I HB Køge hedder Jakob Johanssons angrebskollega Martin Koch Helsted, og deres samarbejde har fungeret glimrende i den første del af sæsonen.

 

- Jeg fungere rigtig godt som angriber sammen med Martin. Vi er meget forskellige spillertyper og er gode til at finde hinanden på banen. Martin er rigtig god på hovedet, til at holde på bolden og er teknisk stærk i de små rum. Jeg har speed, løber de dybe løb og er nok en mere teknisk spiller. Vi supplerer hinanden rigtig godt, og jeg føler, vi er et godt makkerpar, og jeg er sikker på, at vi nok skal blive ved med at lave mål for HB Køge, forudser Jakob Johansson, der med et lille grin svarer "det gør jeg", på det opfølgende spørgsmål om, hvem af de to, der har scoret flest mål når sæsonen er slut.


"Vi har holdet holdet til en topplacering"

HB Køge er med 15 point efter syv kampe med helt fremme i NordicBet LIGAEN, og står det til Jakob Johansson, så er HB Køge med fremme helt til det sidste.

 

- Jeg føler, at vi har kvaliteten til en topplacering. Det er vigtigt, at vi bliver ved med at vinde fodboldkampe, og det er vigtigt, at vi kommer hurtigt tilbage efter mindre gode præstationer, for i en tæt række som NordicBet LIGAEN er der ikke mange hold, der vinder en lang række af kampe i streg. Vi skal blive ved med at ligge i toppen af rækken, og det mener jeg også, vi har holdet til. Jeg føler, vi har den rigtige indstilling og at vi har en trup med mange forskellige kvaliteter, og som alle vil vinde. Der er en god stemning i truppen med godt humør.

 

- Der er altid ting, der kan blive bedre og det arbejdes der dagligt på. Jeg føler blandt andet at vi kan blive endnu bedre til at være mere rolige på bolden, ved at spille den lidt mere rundt. Vi bør være mere tålmodige i flere situationer i kampene, men det er jo også derfor, vi træner. Det er jo for at blive bedre og udvikle os personligt og som hold, siger Jakob Johansson.

 


"Vi skal have noget med hjem fra Thisted"

Jakob Johansson og holdkammeraterne har haft kamppause i NordicBet LIGAEN, og når HB Køge på søndag løber på banen i udekampen mod Thisted, så er det 15 dage siden den seneste turneringskamp, og ni dage siden pokalsejren over B.93.

 

HB Køge-angriberen har stor respekt for Thisted, der som HB Køge har spillet sig til 15 point hidtil i sæsonen - dog for én kamp mere end HB Køge.

 

- Thisted har som os gjort det bedre i starten af sæsonen i forhold hvad omgivelserne på forhånd havde spået. Thisted har fået nogle rigtig gode resultater på det seneste, og der venter os en svær udekamp på søndag. Jeg kender ikke det helt store til Thisted, men jeg ved, hvor målet står og det vil jeg også gøre alt for at finde i den kamp. De er på tide at vi igen får point på udebane efter nederlag i både Næstved og Fredericia.

 

- Vi har selvtiden intakt efter pokalsejren mod B.93 i sidste uge, og har med lidt fridage og en forlænget weekend efter den udsatte kamp mod Fremad Amager helt friske ben, og vi glæder os til at gøre en god figur mod Thisted. En sejr vil være fantastisk og det er bare sjovere at være med helt fremme i NordicBet LIGAEN, så det arbejder alle for at vi også vil være efter kampen på søndag, slutter HB Køges nummer 11, Jakob Johansson.

 

NordicBet LIGAEN

Thisted - HB Køge

Søndag den 16. september kl. 13.45

Sparekassen Thy Arena

 Skrevet af HBKoge.dk den 13. september 2018