EuroPartners

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  LigaPartner

 

          Twitter // @hbkogedk

HB Køge deltager i Belt Cup i Lübeck til sommer

Ny dansk-tysk fodboldturnering får deltagelse af HB Køge.

 

Det dansk-tyske samarbejde hen over Femern Bælt udbygges til stadighed, og nu kommer fodbold på banen som en af de aktiviteter, der skal bringe befolkningerne i Nordtyskland og Lolland-Falster/Syd- og Østsjælland tættere på hinanden.

 

- Med Belt Cup vil vi yderligere styrke det dansk-tyske folkelige samarbejde hen over Femern Bælt. Sport er en væsentligt faktor i udviklingen af den mellemfolkelige forståelse, der bliver så vigtigt at udbygge set i lyset af den markant nye og spændende virkelighed, der tegner sig med en kommende faste Femern Bælt-forbindelse”, siger direktør Stig Rømer Winther, Femern Belt Development.

 

Fodboldturneringen Belt Cup afvikles for første gang i weekenden 21.- og 22. juli 2018 i Lübeck, og har deltagelse af seks danske og tyske halv- og helprofessionelle hold. I 2019 afvikles turneringen på Lolland-Falster, hvor den bredes ud til også at omfatte kvindehold samt ungdomshold.

 

- Turneringen skal bidrage til at styrke samarbejdet mellem danske og tyske fodboldklubber, og det er vigtigt, fordi det skaber nye muligheder. Vi kan møde nye og andre hold og finde ny inspiration og andre vinkler. Femern Bælt tunnelen åbner for en region, hvor vi kan lave en masse fodbold sammen,” siger administrationschef Thomas Bonde, DBU Lolland-Falster.

 

- Fodbolden er international, det er det, der kan binde os sammen. Interessen for fodbold er kæmpe stor på begge sider af Femern Bælt. Alle kan forholde sig til fodbold, så vi tager udgangspunkt i noget, alle kender til og har interesse for. Det giver en god basis som bidrag til opbygningen af den fremtidige Femern Bælt region, siger Thomas Bonde.

 

HB Køge skal spille på Stadion Lohmühle i Lübeck i weekenden den 21.- og 22. juli.

 

Belt Cup 2018 afvikles på stadion Lohmüle i Lübeck med plads til 17.000 tilskuere. De deltagende hold fra Danmark er HB Køge, Nykøbing FC og et sammensat LF Allstars-hold. Fra Tyskland deltager VfB Lübeck, Eutin 08 og Anker Wismar. Selve gruppeinddelingen er ikke på plads endnu, men offentliggøres senere.

 

Udover selve fodboldturneringen har arrangørerne som mål at skabe en dansk-tysk folkefest. Ikke kun på tribunerne, men også omkring stadion kulminerende med et stort arrangement lørdag den 21. juli med musik og underholdning.

 

- Vi planlægger at udvikle Belt Cup til en årlig dansk-tysk folkefest med fokus på fodbold og samvær for familierne. I fremtiden håber vi, at Belt Cup også kan blive en paraply for andre sportsgrene, der er populære på begge sider af Femern Bælt, siger Stig Rømer Winther, Femern Belt Development.

 

Bag Belt Cup står fra danske side DBU Lolland-Falster og udviklingsorganisationen Femern Belt Development, og fra tysk side fodboldforbundene i Slesvig-Holsten og Mecklenborg-Vorpommern, SHFV og LFV, samt udviklingsorganisationen HanseBelt e.v. og virksomhedsnetværket Baltic Facility Solutions.

 

Turneringen får opbakning fra en række sponsorer i Danmark og Tyskland, der er med til at sikre det økonomiske grundlag for turneringen.

 

Præsidenten for det slesvig-holstenske fodboldforbund, SHFV, Hans-Ludwig Mayer, og administrationschef Thomas Bonde, DBU Lolland-Falster præsenterer plakaten for Belt Cup 2018.

 Skrevet af HBKoge.dk den 12. april 2018