EuroPartners

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  LigaPartner

 

          Twitter // @hbkogedk

Bozga er faldet godt til i HB Køge

HB Køges rutinerede midterforsvarer er glad for tilværelsen i Danmark og HB Køge.

 

 

HB Køges 33-årige midterforsvarer, Jean Claude Bozga, er faldet godt til i HB Køge, som han skiftede til i sommerpausen efter et ophold i sydkoreansk fodbold. Rumæneren har spillet 11 af 12 mulige kampe for HB Køge i efterårsæsonen - alle på fuld tid.

 

- Jeg føler, jeg har fået en god start både spillemæssigt og personligt. Jeg føler mig rigtig godt til rette blandt holdkammeraterne, medarbejderne i administrationen og med vores fans. Alle er meget hjælpsomme og venlige, fortæller Bozga, der hurtigt har vist sig at være lidt af en humørbombe, der spreder godt humør over alt.

 

Glad for at være tilbage i Danmark

Jean Claude Bozga har tidligere i karrieren spillet et par sæsoner i dansk fodbold hos FC Vestsjælland, og han er glad for, at være tilbage i Danmark, hvor han nu er bosat i Køge.

 

- Siden jeg stoppede i FC Vestsjælland har jeg haft løbende kontakt med Henrik Madsen, som var min holdkammerat også dengang. Jeg har også haft kontakt med Per Rud, som jeg havde dialog med, da jeg dengang skulle finde en ny klub. Allerede dengang talte vi sammen om et eventuelt skifte, men et godt og spændende tilbud fra Sydkorea gjorde, at jeg tog turen til Østen i et år.

 

- Da jeg efter mit ophold i Sydkorea vendte hjem til Rumænien opstod muligheden for et skifte til HB Køge igen. Fra min tid i FC Vestsjælland kendte jeg til landet, og jeg ville gerne tilbage til Danmark. Så selvom jeg havde tilbud og interesse fra klubber i både Rumænien og andre lande som Norge og Sverige, så passede det mig godt, at komme tilbage til Danmark.

 

- Jeg kan lide vejret i Norden, hvor det er lidt mere køligt og fugtigt. Det er lidt mere fodboldvejr for mig, siger Bozga med et lille grin, og fortsætter:

 

- Og så er der ofte en god stuktur og styr på tingene og mentaliteten her. Der har jeg prøvet lidt af hvert med klubber i både Rumænien, Hviderusland og Sydkorea.

 

 

Ung trup der bliver bedre og bedre

HB Køge har en af NordicBet LIGAENs alleryngste førsteholdstrupper, og med sine 33 år er Jean Claude Bozga en af bare to spillere, der har rundet 30 år.

 

- Vi er blevet mere og mere sammenspillet efterhånden som vi har spillet flere kampe, og det er heldigvis gået den rigtige vej. Jeg føler, at vi i bagkæden, sammen med Andreas i målet, tænker mere og mere på samme måde, og er ved at være en enhed, som tænker ens og ved hvad holdkammeraterne gør i de forskellige situationer.

 

- Det er dejligt at være et sted med så mange unge, talentfulde spillere, der gerne vil lære og udvikle sig. Jeg er sikker på, at der venter gode karrierer for mange i truppen. Som en af de ældste og erfarne spillere prøver jeg hver dag at hjælpe og give gode råd, og det er også det, jeg er hentet til klubben for at bidrage med. 

 

På søndag skal HB Køge for anden uge i træk møde i en Superliganedrykker. Denne gang gælder det Esbjerg fB på udebane, og det er en kamp, som Jean Bozga ser frem til.

 

- Jeg har naturligvis stor respekt for Esbjerg, men for mig er der kun en ting, der gælder i den kamp, og det er tre point. Et point er ikke nok i min verden. Det hele handler om at vi kommer med fokus, attitude og en masse energi. Vi ved, at vi kan vinde over alle hold i rækken, og derfor handler det om tro på tingene. Vi har en masse gode oplevelser sammen og der er optimisme over hele linien, så jeg ser ikke nogen grund til at vi ikke skal kunne vinde over Esbjerg selvom de er nedrykkere og spiller på et stort stadion, slutter Bozga.

 

NordicBet LIGAEN

Esbjerg fB - HB Køge

Søndag den 24. september kl. 13.00

Blue Water Arena

Kampen vises liver på TV 3 Sport 1

 

 Skrevet af HBKoge.dk den 22. september 2017