EuroPartners

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  LigaPartner

 

          Twitter // @hbkogedk

Red Bull-træner til HB Køge

Et af landets største trænertalenter overtager styringen i HB Køge.

36-årige Henrik Pedersen er et af landets største trænertalenter. Han overtager nu rollen som cheftræner i HB Køge.

 

HB Køge har handlet hurtigt og fundet afløseren for klubbens hidtidige cheftræner, Per Frandsen, der er skiftet til Brøndby IF.

 

Ny mand i chefstolen er 36-årige Henrik Pedersen der de seneste seks år har været ansat i forskellige stillinger i Red Bull-koncernens store internationale fodboldkoncern. Senest som U/18-træner i Red Bull Salzburg og tidligere som hovedansvarlig for den globale Red Bull fodboldsspillestiltegi, hvor arbejdspladsen skiftevis var New York, Leipzig, Ghana, Salzburg og Brasilien.

 

- Henrik Pedersen er en ung og meget talentfuld træner som de seneste seks år har fået en masse erfaring fra international fodbold, og jeg ser det som lidt af et scoop at vi kan tiltrække en kapacitet som ham. Han og HB Køge er et fantastisk match og jeg er fuldstændig overbevist om at vi har fundet den helt rigtige mand til at føre HB Køge videre, udtaler HB Køges bestyrelsesformand Henrik N. Andersen, der onsdag aften præsenterede den nye cheftræner for en række af HB Køges største investorer.

 

HB Køges bestyrelsesformand Henrik N. Andersen byder Henrik Pedersen velkommen.

 

Selv glæder Henrik Pedersen sig til udfordringen i HB Køge. En klub der med sit store fokus på udvikling af unge spillere passer helt perfekt til træneren.

 

- Jeg har i seks år været en del af Red Bull-koncernen, hvor jeg blandt andet har været med til at udvikle klubbens spillestil. Det er erfaringer jeg kan tage med videre til HB Køge, hvor jeg kan være med til at bygge noget op. HB Køge er en relativt ung klub, hvor jeg får mulighed for at ændre og implementere nogle ting inden for en relativt kort tidshorisont.

 

I løbet af sine seks år i den globale fodboldkoncern Red Bull var Henrik Pedersen ansvarlig for at udvikle en ensartet spillestil for de enkelte hold på tværs af landegrænser og alderstrin. Og det er en erfaring han vil tage med sig til HB Køge. Også her skal der udvikles og implementeres en helt ny spillestil, der fremadrettet skal være en del af HB Køges identitet og DNA.

 

- Jeg har en klar måde at gøre tingene på. Vi skal forsøge at skabe en anden tilgang til spillet end man hidtil har set i HB Køge og i Danmark. Vi skal skabe en spillestil der er kendetegnet ved fart, tempo, aggressivitet og højt pres. Vi skal spille hurtigt og hellere fremad end til siden.

 

Henrik Pedersen har de seneste seks år været en del af Red Bulls fodboldkoncern.

Foto: Johan Gadegaard.

 

Henrik Pedersen startede sin trænerkarriere som ungdomstræner i Esbjerg fB og siden i AGF, men siden 2008 har trænertalentet været en del af Red Bull-koncernens fodboldsatsning. Det har givet ham et stort og internationalt netværk som han vil benytte sig af i HB Køge.

 

- I løbet af mine år i Red Bull har jeg opbygget et stort internationalt netværk, og derfor skal HB Køge være klar til at blive internationaliseret. Vi vil se flere spillere udefra, men det skal ikke være på bekostning af vores egne talenter. HB Køge er og skal fortsat være en super platform for unge spillere, og vi skal skabe en strømning af talenter fra vores eget akademi og vores moderklubber, men samtidig vil jeg udnytte mit netværk til at finde spændende spillere til billige penge udefra.

 

Henrik Pedersens CV

2013-2014 // U18-træner i Red Bull Salzburg

2011-2013 // Ansvarlig for den globale Red Bull Soccer strategi

2010 // Technical Director for Red Bull Soccer Academy i Ghana og cheftræner for 1. holdet

2008-2010 // Træner for Red Bull Salzburg Academy

2006-2008 // U19 træner og medansvarlig for talentudviklingen i AGF ungdomseliteafdeling

2002-2006 // U16 træner og medansvarlig for talentudvikling i EFB

 

Adm. direktør Peter Frank byder velkommen til 36-årige Henrik Pedersen.

 Skrevet af Jesper Nybo den 12. juni 2014